Ashwagandha vs. Ruusujuuri: Kumpi on minulle paras?

Ashwagandha vs. Ruusunjuuri

Yhteenveto:

Mikä on ashwagandha?

Ashwagandha on yksi tärkeimmistä adaptogeenisistä yrteistä ayurveda-järjestelmässä, joka on yksi vanhimmista kokonaisvaltaisista intialaisista parannusjärjestelmistä.

Ashwagandha tunnetaan useilla muilla nimillä, kuten "intialainen ginseng" ja "talvikirsikka". Ashwagandha on pieni pensas, jolla on keltaiset kukat ja joka on kotoisin Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta. Kasvin juuresta tai lehdistä saatavia uutteita käytetään monissa kulttuureissa adaptogeenina.

Ashwagandha hyödyt

Ashwagandhalla on useita mahdollisia hyötyjä:

1. Mahdollinen ahdistuksen ja masennuksen väheneminen

Kroonisesta stressistä kärsivät ihmiset osallistuivat vuonna 2012 tehtyyn tutkimukseen, jossa he ottivat ashwagandhaa 60 päivän ajan. Tulosten mukaan stressioireet, mukaan lukien unettomuus, vähenivät 60 prosenttia lumelääkeryhmään verrattuna.

2. Mahdollinen muistin ja keskittymisen paraneminen

Ashwagandhalla on raportoitu olevan anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että ashwagandha voi auttaa suojaamaan aivojen hermosoluja stressiä ja vaurioita vastaan, mikä saattaa parantaa muistia ja keskittymiskykyä.

3. Voi tukea mieshormoneja

Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan ashwagandha voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan antioksidanttien määrää, mikä parantaa sperman yleistä laatua.

Ashwagandhan mahdolliset terveyshyödyt

Ashwagandha aamulla vai illalla?

Ashwagandhaa voi ottaa sekä aamulla että illalla, joten se voi olla hyödyllinen ihmisille, joilla on kiireinen aikataulu eivätkä aina voi ottaa sitä samaan aikaan. 

Suosittelemme aina asiakkaillemme, että he eivät ylitä ilmoitettua suositeltua päivittäistä käyttöä. Ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota. Säilytä viileässä, kuivassa paikassa, suojattuna suoralta auringonvalolta ja poissa pienten lasten ulottuvilta.

Mitä ruusunjuuri on?

Ruusujuuri, tai Rhodiola Rosea tunnetaan useilla nimillä, kuten "kuninkaan kruunu", "kultainen juuri", "arktinen juuri" ja monet muut. Rhodiolaa löytyy Euroopan, Aasian ja Venäjän pohjoisilta alueilta.

Ruusujuuri terveysvaikutukset

Kuten ashwagandhaa, myös ruusujuurta pidetään adaptogeenina, jolla on useita ehdotettuja terveysvaikutuksia.

1. Tukee kehoa stressin aikana

Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan ruusujuuri saattaa vähentää stressin oireita, kuten väsymystä.

2. Voi auttaa ylläpitämään tervettä verensokeria

Vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa raportoitiin, että ruusujuuri voi olla hyödyllinen lisä diabeetikoille.

3. Voi auttaa mielialan oireiden kanssa

Vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa ehdotettiin, että ruusujuuri saattaa vaikuttaa mielialaan estämällä tiettyjen aivokemikaalien toimintaa elimistössä.

Ruusujuuri terveysvaikutukset

Ruusujuuri käyttö: milloin ottaa ruusujuurta?

Ota yksi Ruusujuurikapseli päivässä. Kuten kaikkia lisäravinteita, niitä ei pidä käyttää monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion korvikkeena.

Ashwagandha vs. Ruusujuuri: Mitkä ovat tärkeimmät erot?

Ashwagandhalla ja ruusujuurella on molemmilla adaptogeenisiä ominaisuuksia, jotka auttavat tukemaan elimistöä eri tavoin. Tutkimukset kuitenkin viittaavat siihen, että ashwagandha vähentää ahdistuneisuutta ja masennusta sekä tasapainottaa mieshormonitasoja, kun taas ruusujuuri voi auttaa parantamaan henkistä selkeyttä ja fyysistä energiaa.

Mikä niistä sopii sinulle? Kysy neuvoa lääkäriltäsi, ennen kuin otat ashwagandhan tai ruusujuuren osaksi päivittäistä rutiinia.

Huomaa, että edellä esitetyt näkemykset perustuvat julkaistuihin tutkimuksiin eivätkä ole hyväksyttyjä terveysväitteitä. Kysy aina neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta ennen kuin otat mitään näistä ravintolisistä, erityisesti jos käytät lääkkeitä, sillä ne eivät välttämättä sovi sinulle.

Rhodiola-kapselit
Rhodiola Rosea- ja Foolihappokapselit
Rhodiola-kapselit
Rhodiola Rosea- ja Foolihappokapselit

Ruusujuuri kapselit

€13.90

Tärkeimmät tiedot

  • Ihanteellinen aktiiviseen elämäntapaan
  • Foolihappo vähentää väsymystä ja uupumusta
  • 60 helposti nautittavaa kapselia
  • 100% vegaaninen
  • Puolueettoman osapuolen laboratoriossa testattu
  • Analyysitodistus

  Tuotekuvaus

  Ruusujuurikapselit (Rhodiola Rosea) sopivat erinomaisesti kiireisen aikataulun omaaville ihmisille ja tarjoavat kätevän tavan tukea terveellistä ja aktiivista elämäntapaa.

  Mitä ruusujuuri on? Ruusujuuri, joka tunnetaan myös nimellä "Rhodiola rosea" tai "arktinen juuri", on kukkiva yrtti, joka kasvaa luonnollisesti pohjoisen pallonpuoliskon vuoristoalueilla. Sitä on käytetty perinteisesti Aasiassa ja Skandinaviassa jo vuosisatojen ajan ja viime vuosikymmeninä siitä on tullut suosittu lisäravinne länsimaissa, koska se voi tukea yleistä hyvinvointia.

  Olemme yhdistäneet ruusujuuren foolihappoon, jotta voit tuntea olosi vähemmän väsyneeksi ja pysyä henkisesti terävänä¹ - ja kaikki tämä vegaaniystävällisessä, helposti nautittavassa kapselimuodossa. Kuten kaikki tuotteemme, myös nämä rhodiola rosea -kapselit on testattu tiukasti riippumattomassa laboratoriossa, joten voit olla varma niiden turvallisuudesta ja laadusta.

  KSM-66® Ashwagandha-kapselit
  Ashwaganda kapselit
  naturecan kapselit
  Ashwaganda kapselit naturecan
  Ashwaganda kapselit naturecan
  KSM-66® Ashwagandha-kapselit
  Ashwaganda kapselit
  naturecan kapselit
  Ashwaganda kapselit naturecan
  Ashwaganda kapselit naturecan

  KSM-66® Ashwagandha-kapselit

  €25.80

  Tärkeimmät tiedot

  Tuotekuvaus

  Täysin vegaaniset KSM-66®-kapselit, joihin on lisätty täysin luonnollista Ashwagandha-juuresta saatavaa uutetta, sopivat erinomaisesti ihmisille, joilla on kiireinen tai stressaava aikataulu.

  Mitä Ashwagandha on? Ashwagandha on Intiasta, Lähi-idästä ja osasta Afrikkaa kotoisin oleva ayurvedinen yrtti, jota on käytetty vuosisatojen ajan luonnollisena lääkkeenä sisäisen rauhallisuuden ja rentoutumisen apuna. KSM-66® Ashwagandha tarjoaa nämä potentiaaliset hyödyt helposti nautittavassa kapselimuodossa, jossa on neutraali maku - mikä tekee siitä hyödyllisen ja kätevän ravintolisän.

  Miksi minun pitäisi valita KSM-66® Ashwagandha? KSM-66® sisältää korkean pitoisuuden Ashwagandha-juuren uutetta, joka tarjoaa tasapainoisen ja monimutkaisen sekoituksen luonnollisia aktiivisia ainesosia, joilla on korkea biologinen hyötyosuus. Se on yli 14 vuoden tutkimus- ja kehitystyön tulos, joka on läpikäynyt alan laajimmat turvallisuusarvioinnit 2 - mikä tarkoittaa, että voit nauttia parhaista mahdollisista Ashwagandha-hyödyistä huoletta.

  Lisäksi Indian Journal of Psychological Medicine -lehdessä todettiin, että korkea pitoisuus Ashwagandha-juuren uutetta (jota löytyy KSM-66® Ashwagandhasta) voi turvallisesti ja tehokkaasti parantaa yksilön stressinsietokykyä monien muiden mahdollisten hyötyjen lisäksi (3).

  Viitteet: