Mikä on ashwagandha ja sen hyödyt?

Mikä on ashwagandha ja sen hyödyt?

Lyhyesti:

  • Ashwagandha on ayurvedinen yrtti, joka on kotoisin Intiasta, Lähi-idästä ja osasta Afrikkaa.
  • Sitä käytetään usein vähentämään stressiä ja ahdistusta säätelemällä kortisolitasoja.
  • Ashwagandha on yleensä turvallinen useimmille ihmisille, mutta harvinaisissa tapauksissa haittavaikutuksia voi esiintyä.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ashwagandhasta, sen vaikutuksista ja sivuvaikutuksista sekä palkitusta KSM-66® Ashwagandhasta.

Mitä ashwagandha on?

Ashwagandha (Withania somnifera), joka tunnetaan myös nimellä "intialainen ginseng" tai "intialainen talvikirsikka", on ayurvedinen yrtti, joka on kotoisin Intiasta, Lähi-idästä ja osasta Afrikkaa.

Tämä pieni pensas, joka on johdettu sanskritin kielen sanoista "ashwa" (hevonen) ja "gandha" (tuoksu), kasvaa 2-3 metriä korkeaksi, ja sillä on kirkkaanvihreät lehdet, keltaiset kukat ja pallomaiset oranssinpunaiset hedelmät.

Se on voimakas adaptogeeni ja yksi ayurvedan arvostetuimmista yrteistä, jonka lehtiä ja juuria on käytetty vuosisatojen ajan luonnollisena voimavaraajana eli "rasayana".

Mitä ashwagandha on?

Mitkä ovat ashwagandhan hyödyt?

Ashwagandhalla, adaptogeenisella yrtillä, uskotaan olevan useita myönteisiä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Sitä käytetään usein vähentämään stressiä ja ahdistusta säätelemällä kortisolitasoja. Lisäksi se voi parantaa kognitiivisia toimintoja, muistia ja keskittymiskykyä, mikä saattaa parantaa yleistä henkistä hyvinvointia.

Ashwagandha tunnetaan myös sen mahdollisuudesta lisätä energiatasoja, parantaa unen laatua ja tukea immuunijärjestelmän toimintaa. Lisäksi sillä väitetään olevan anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat edistää yleistä terveyttä ja hyvinvointia.

Mitkä ovat ashwagandhan haitat?

Ashwagandha on yleensä turvallinen useimmille ihmisille, mutta harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä allergisia reaktioita ihottuman tai hengitysvaikeuksien muodossa.

Suuret annokset voivat aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia, oksentelua ja harvinaisissa tapauksissa maksavaivoja. Raskaana olevien naisten ei tulisi käyttää Ashwagandhaa, koska se voi lisätä keskenmenon riskiä.

Mikä on KSM-66® Ashwagandha?

ashwagandha kapselit

KSM-66® Ashwagandha on palkittu ravintolisä, joka sisältää luonnollista ashwagandha-juuren uutetta.

Ainutlaatuisen vesipohjaisen vihreän uuttoprosessin ansiosta jokainen kapseli sisältää suuren pitoisuuden luonnollisia aktiivisia ainesosia (vähintään 5 % withanolideja), jotka kaikki on säilytetty alkuperäisessä tasapainossaan kuten yrtissä. Yli 14 vuoden ajan kehitetty KSM-66® Ashwagandha on läpäissyt alan tiukimmat turvallisuusarvioinnit ja siitä on tehty lukuisia kliinisiä tutkimuksia. Se on myös voittanut useita palkintoja, muun muassa "Vuoden urheiluravintoaine 2018" (1).

KSM-66® Ashwagandha sisältää maitoa ja sopii siksi vain kasvissyöjille eikä vegaaneille.

Osta Naturecan Ashwagandhaa

Yhteenveto

Naturecanin ashwagandha-lisäravinteet tarjoavat turvallisen ja helpon tavan hyödyntää ashwagandhan mahdollisia hyötyjä.

Lisäksi, jos haluat kokeilla ashwagandhaa yhdessä muiden adaptogeenisten kasviuutteiden kanssa, kokeile ashwagandhan, rhodiolan ja brahmin kasviseosta.

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että yllä olevat mielipiteet on otettu julkaistuista tutkimuksista, eivätkä ne ole hyväksyttyjä tai hyväksyttyjä terveysväitteitä. Kysy aina lääkäriltäsi, ennen kuin otat mitään näistä lisäravinteista, erityisesti jos käytät lääkkeitä, sillä ne eivät välttämättä sovi sinulle. Lisäravinteita ei pidä käyttää monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion korvikkeena. Kirjoittanut Alex Coughlan ja tarkistanut pätevä asiantuntijamme Imogen Blackshaw, Naturecanin vanhempi sääntelyn noudattamisesta vastaava henkilö, BSc Public Health Nutrition ja rekisteröity ravitsemusterapeutti (ANutr).

Lähteet:

1. KSM-66® sai NutraIngredients-Asian myöntämän "Sports Nutrition Ingredient of the Year" -palkinnon vuonna 2018, "SFE-Herbal Industry Leader Award" -palkinnon vuonna 2016, Frost & Sullivanin 2014 "Product Innovation in Botanicals" -palkinnon, "Best Botanical Ingredient" -palkinnon vuonna 2013 Natural Products Expo West -tapahtumassa ja "Innovative Ingredient of the Year" -palkinnon vuonna 2012 Panaceassa.

  • https://journals.lww.com/md-journal/fulltext/2019/09130/an_investigation_into_the_stress_relieving_and.67.aspx
  • https://ksm66ashwagandhaa.com/clinical-studies/
  • https://natreoninc.com/wp-content/uploads/2021/10/sensoril-ashwagandha-infographic-2021.pdf
  • https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01311180