Resveratrolin hyödyt ja haittavaikutukset

Resveratroli punaviini

Resveratroli, eli punaviinissä, viinirypäleissä ja marjoissa esiintyvä polyfenolinen yhdiste on herättänyt kiinnostusta mahdollisten terveysvaikutustensa vuoksi.

Tässä artikkelissa käymme läpi tieteellistä näyttöä ja selvitämme, miten resveratroli voi auttaa sydämen terveyttä, kognitiivisia toimintoja ja sairauksien vastustuskykyä.

Vältämme hypeä ja keskitymme siihen, mitä tutkimus todella sanoo resveratrolin hyödyistä ja miten se voidaan turvallisesti sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon.

Tärkeimmät tiedot

 • Resveratroli on polyfenoli, jolla on potentiaalisia antioksidanttisia, ikääntymistä ehkäiseviä ja tauteja torjuvia ominaisuuksia. Resveratrolia esiintyy elintarvikkeissa, kuten viinirypäleissä ja marjoissa, ja sitä on saatavilla ravintolisänä.
 • Yhdiste voi tarjota terveyshyötyjä, kuten sydän- ja verisuoniterveyden parantamisen, aivojen ja kognitiivisten toimintojen tukemisen sekä diabeteksen hallinnan tukemisen, vaikka lisätutkimuksia tarvitaankin.
 • Resveratrolin turvallinen käyttö edellyttää yleensä pieniä annoksia elintarvikelähteistä tai tarkoin valvottua lisäravintovalmistetta; suuret annokset voivat aiheuttaa haittavaikutuksia tai olla vuorovaikutuksessa lääkkeiden kanssa, joten terveydenhuollon ammattilaisen kuuleminen on suositeltavaa.

Mitä resveratroli on?

Resveratrolilla, polyfenolisella yhdisteellä ja voimakkaalla antioksidanttiaineella, on suojaava rooli vaurioilta, jotka voivat aiheuttaa vakavia sairauksia. Tätä ainetta esiintyy luonnostaan punaviinirypäleiden kuorissa, maapähkinöissä ja erilaisissa marjoissa, ja se vaikuttaa osaltaan punaviinin terveysvaikutuksiin.

Tämä yhdiste on herättänyt kiinnostusta sen väitettyjen ikääntymistä ehkäisevien ominaisuuksien ja sairauksien torjuntaan liittyvien kykyjen vuoksi. Resveratrolin uskotaan stimuloivan SIRT1-geeniä, joka auttaa suojaamaan elimistöä lihavuuteen liittyviltä vaikutuksilta ja ikääntymiseen liittyviltä sairauksilta. Vaikka resveratrolin käyttöön ihmisillä on ehdotettu liittyvän mahdollisia terveyshyötyjä, sitä ei ole vielä riittävästi tutkittu ja tehoa vahvistavat tiedot ovat riittämättömiä.

Mitä resveratroli on

Polygonum cuspidatum - aasialainen kasvi - sekä punaisista viinirypäleistä tai punaviinistä saadut uutteet ovat nykyisin kaupallisesti saatavilla olevien resveratrolilisien lähteitä. Vaikka elintarvikkeissa olevien pienten määrien nauttimista pidetään yleensä turvallisena, lisäravinteiden kautta nautitut suuret annokset voivat mahdollisesti vaikuttaa tiettyihin sairauksiin tai reseptilääkkeiden yhteisvaikutuksiin.

Resveratrolin 5 tärkeimmät hyödyt

1. Antioksidanttiset ominaisuudet ja yleiset terveyshyödyt

Resveratrol on erittäin tunnettu sen mahdollisista antioksidanttisista kyvyistä. Sillä voi olla ratkaiseva rooli haitallisten vapaiden radikaalien torjunnassa, tulehdusten vähentämisessä ja ikääntymiseen liittyvien sairauksien torjunnassa. Erityisesti se myös alentaa malondialdehydin tasoja, mikä lievittää merkittävästi diabetesta sairastavien henkilöiden hapetusstressiä.

Resveratrolin ikääntymisen vastaiset hyödyt liittyvät olennaisesti sen kykyyn toimia antioksidanttina. Aktivoimalla pitkäikäisyysgeenejä, kuten SIRT1/3:a, joiden tiedetään torjuvan ikääntymiseen liittyviä vaivoja, yhdiste ylläpitää solujen terveyttä ajan myötä. Se muuttaa solujen ikääntymisprosesseihin osallistuvien miRNA:iden ilmentymistä, mikä viittaa sen käyttökelpoisuuteen ikääntymiseen liittyvien häiriöiden hallinnassa.

Resveratroli hyödyt

Näiden mahdollisten ikääntymistä ehkäisevien ja antioksidanttisten vaikutusten lisäksi resveratrolin vaikutus ulottuu myös mahdollisiin tulehdusta ehkäiseviin vaikutuksiin. Se saattaa pystyä hallitsemaan tulehdusreaktioita estämällä tulehdusta edistäviä sytokiineja ja moduloimalla immuunivasteita. Vaikka kliiniset havainnot ovatkin toisinaan epäjohdonmukaisia tämän näkökohdan osalta.

Erityisesti nivelrikkopotilaiden hoidossa on saatu jonkin verran näyttöä siitä, että resveratrolilla voi olla nivelkudoksia suojaavia vaikutuksia tukahduttamalla tulehduksellisia ja rappeuttavia tekijöitä.

2. Sydän- ja verisuoniterveys

Resveratroli on tunnustettu paitsi tehokkaaksi antioksidantiksi myös sen mahdollisuudesta alentaa verenpainetta ja myönteisistä vaikutuksista sydän- ja verisuoniterveyteen. Kliinisistä tutkimuksista on käynyt ilmi, että resveratrolilisien käyttö voi alentaa systolista verenpainetta, ja tämä vaikutus on voimakkaampi ylipainoisilla tai lihavilla henkilöillä. Hypertensiivisillä jyrsijöillä tehdyt kokeelliset tutkimukset osoittavat, että resveratroli voi alentaa verenpainetta, mikä viittaa mahdollisiin etuihin ihmisten terveydelle.

Edellä mainittuihin hyötyihin resveratrolilla on monia terveysvaikutuksia, kuten ateroskleroosia ehkäiseviä vaikutuksia, jotka voivat estää ateroskleroosin kehittymisen, parantaa kolesteroliaineenvaihduntaa ja lievittää valtimoiden jäykkyyttä potilailla, joilla on sydän- ja verisuonikomplikaatioita. Yleisen kuolleisuuden huomattava väheneminen ja sydän- ja verisuonitauteihin liittyviin riskitekijöihin liittyvä kehitys.

Sydän- ja verisuoniterveys resveratroli

Erityisen kiehtovaa siinä, miten resveratrol tukee sydämen toimintaa, on sen rooli typpioksidin (NO) tuotannon stimuloimisessa verisuonissa. Lisäämällä endoteelin typpioksidisyntaasin (eNOS) aktiivisuutta se edistää merkittävästi sydämen hyvinvoinnin turvaamista edistämällä verisuonten laajenemista ja auttamalla korkeiden verenpainetasojen hallinnassa.

3. Aivojen terveys ja kognitiivinen toiminta

Resveratrolia tutkitaan erityisesti aivojen terveyden ja kognitiivisten kykyjen ylläpitämiseksi. Se on tunnustettu sen kyvystä:

 • Suojata neuronit vahingoittumiselta
 • Hidastaa ikääntymiseen liittyvän kognitiivisen heikkenemisen etenemistä
 • Torjumaan tulehdusta, joka voi vaikuttaa sekä sydämen että aivojen hyvinvointiin
 • Ylläpitää muistin suorituskykyä ja henkisiä toimintoja

Tutkimuksissa korostetaan, että iäkkäät henkilöt, erityisesti ne, joilla on jo kognitiivisia puutteita tai Alzheimerin taudille tyypillisiä endoteelin toimintahäiriöitä, voivat hyötyä enemmän resveratrolin mahdollisista tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista. Resveratrolin säännöllinen nauttiminen korreloi aivojen ja verisuonten toiminnan paranemiseen vaihdevuosien jälkeisessä iässä olevilla naisilla, mikä antaa viitteitä resveratrolin kyvystä nopeuttaa ikään liittyvää ja Alzheimerin tautiin liittyvää kognitiivista heikkenemistä.

Aivojen terveys ja kognitiivinen toiminta

Resveratrolin lisääminen ruokavalioon voisi mahdollisesti torjua metabolista oireyhtymää, koska se on käänteisessä suhteessa veren paastoverensokeriarvojen muutoksiin. Tämä yhteys viittaa energia-aineenvaihdunnan mahdollisiin parannuksiin, joilla on merkitystä paitsi aineenvaihduntahäiriöiden torjunnassa myös kognition heikkenemisen estämisessä.

4. Resveratrol diabeteksen hoidossa

Resveratrol-lisäravinteiden potentiaalia tyypin 2 diabeteksen hoidossa on tunnustettu parantamalla insuliiniherkkyyttä ja säätelemällä verensokeritasoja. Tämä yhdiste on osoittautunut lupaavaksi diabeteksen tavanomaisia hoitostrategioita täydentäväksi hoidoksi. Useissa kliinisissä tutkimuksissa resveratrolia käyttäneet henkilöt kokivat insuliiniresistenssin alentuneen ja paastoverensokerin pienentyneen sekä HDL-kolesterolitason parantuneen. Perinteisten suun kautta otettavien hypoglykemialääkkeiden teho paranee, kun niitä käytetään yhdessä resveratrolin kanssa, mikä edistää merkittävästi vakaata glukoosinhallintaa ja vähentää insuliiniresistenssiä tyypin 2 diabetesta hoitavilla henkilöillä.

Resveratrolilla on useita mahdollisia terveyshyötyjä.

 • Se aktivoi SIRT1:n, mikä parantaa mitokondrioiden toimintaa
 • Se vaikuttaa myönteisesti glukoosin homeostaasiin
 • Se lisää insuliiniherkkyyttä
 • Se vähentää mikroalbuminuriaa, mikä on osoitus sen munuaisia suojaavista ominaisuuksista

Nämä edut ovat elintärkeitä diabetesta sairastaville potilaille, joilla on kohonnut munuaisongelmien riski.

Resveratrol benefits: Diabetes management

5. Nivelten terveys ja niveltulehduksen lievitys

Resveratroli voi auttaa lievittämään nivelkipuja estämällä ruston hajoamista. Resveratrol voi myös lievittää nivelvaivoja ja niveltulehdusta, sillä se voi parantaa sydämen terveyttä, parantaa kognitiivisia kykyjä ja auttaa diabeteksen hallinnassa. Tämä aine voi ehkäistä ruston rappeutumista, mikä saattaa lievittää nivelkipuja. Sillä saattaa olla myös merkitystä niveltulehduksen vähentämisessä.

Resveratrolin ominaisuuksia niveltulehduksen torjunnassa voivat olla:

 • Kondrosyyttien kasvun stimulointi
 • Ruston rappeutumisen hillitseminen
 • Estää kondrosyyttien kuoleman

Tämä voidaan saavuttaa mahdollisesti vaikuttamalla immuunijärjestelmän vasteisiin ja apoptoosiin liittyviin mekanismeihin.

Nivelten terveys ja niveltulehduksen lievitys

Vaikka alustavat prekliiniset havainnot ovat rohkaisevia resveratrolin kyvystä hoitaa ihmisen nivelsairauksia, tarvitaan lisää kliinistä näyttöä sen tehokkuuden vahvistamiseksi. Jotta voitaisiin todella arvioida, kuinka hyvin resveratrolilla voidaan torjua tällaisia niveliin liittyviä sairauksia, tarvitaan edistysaskeleita, jotka lisäävät sen biologista hyötyosuutta. Näihin tutkimuksiin voi tutustua tutkimuskirjallisuudessa, joka on saatavilla osoitteessa DOI 10.1016.

Resveratrolin haittavaikutukset

Resveratroli saattaa häiritä kriittisiä entsyymejä, jotka metaboloivat eri lääkkeitä, mikä voi muuttaa tiettyjen lääkkeiden toimintaa. Vatsavaivat ovat myös yleinen haittavaikutus, erityisesti suurilla annoksilla. On siis erittäin tärkeää tasapainottaa resveratrolin mahdolliset terveyshyödyt mahdollisten sivuvaikutusten ja muiden lääkkeiden kanssa ilmenevien yhteisvaikutusten kanssa ennen lisäravinteiden käytön aloittamista.

Terveydenhuollon tarjoajan neuvojen pyytäminen ennen resveratrolia sisältävien lisäravinteiden aloittamista on välttämätöntä. Tämä vaihe auttaa takaamaan, että resveratrolin hyötyjen sisällyttäminen ruokavalioon ei vaikuta haitallisesti nykyisiin terveysongelmiin tai lääkehoitoon.

Resveratrol annostus ja turvallisuus

Kun harkitsee resveratrolilisäravinteiden lisäämistä omaan ruokavalioonsa, on tärkeää olla tietoinen sekä sopivista annoksista että mahdollisista haittavaikutuksista. Resveratrolia voidaan yleensä nauttia turvallisesti jopa 1500 mg päivässä jopa kolmen kuukauden ajan. On tapauksia, joissa suurempia annoksia - 2000-3000 mg päivässä - käytetään kahdesta kuuteen kuukautta.

Resveratrolilisien käyttöä harkitsevien aikuisten tavanomainen käytäntö on 250-1000 mg:n päivittäinen käyttö enintään kolmen kuukauden ajan. Näillä annosalueilla pyritään usein hyödyntämään resveratrolilisän mahdollisia terveyshyötyjä. Näistä mahdollisista eduista huolimatta suurten annosten on tiedetty aiheuttavan vatsavaivoja. Siksi on tärkeää pyytää aina ohjeita terveydenhuollon tarjoajalta ennen kuin aloitat minkä tahansa lisäravinteen käytön.

Vaikka liiallista saantia yli suositeltujen rajojen olisi varmasti vältettävä, koska se voi aiheuttaa epäsuotuisia tuloksia, on olemassa potentiaalisia tunnustettuja hyötyjä, jotka liittyvät resveratrolin järkevään käyttöön. Käyttöä ei kuitenkaan edelleenkään tueta lopullisella näytöllä, joka puoltaisi sen tehokkuutta tiettyjen terveydentilojen hoidossa.

Lisäravinteiden yhteisvaikutukset

Resveratrol saattaa myös vaikuttaa tiettyjen lääkkeiden toimintaan estämällä niiden käsittelyyn tarvittavien keskeisten entsyymien toimintaa. Jos käytät resveratrolia annoksina, jotka ovat yhtä suuret tai suuremmat kuin 1 000 mg päivässä, se voi häiritä lääkkeiden toimintaa, koska se vaikuttaa sytokromi P450 -isoentsyymeihin, jotka ovat keskeisiä lääkkeiden aineenvaihdunnassa.

On tärkeää neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa mahdollisista yhteisvaikutuksista harkitsemiesi lisäravinteiden ja nykyisen lääkitysohjelmasi välillä.

Turvalliset annostussuositukset

Tutkimukset osoittavat, että resveratrolia on turvallista käyttää tietyissä määrin, mutta vielä ei ole tehty lopullista johtopäätöstä siitä, mikä on paras annos ihmisen terapeuttisten hyötyjen saavuttamiseksi. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 5 gramman päivittäiset resveratroliannokset ovat hyvin siedettyjä ja turvallisia. Yli 2,5 grammaa voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan haittavaikutuksia, kuten kramppeja, kaasuja ja pahoinvointia.

Yksilöt reagoivat eri tavoin resveratrolin eri annoksiin ainutlaatuisen sietokynnyksensä vuoksi. Näin ollen tälle yhdisteelle ei ole olemassa yhtä ainoaa annostussuositusta. On tärkeää, että yksilöt kysyvät neuvoa terveydenhuollon tarjoajilta, jotta voidaan määrittää optimaalinen annos, joka on räätälöity juuri heille. Resveratrolin vähäistä biologista hyötyosuutta koskevat näkökohdat olisi otettava huomioon määritettäessä sen tehokkainta annosta, mikä johtuu pääasiassa siitä, että se metaboloituu nopeasti ja kattavasti kehossa.

Resveratrolin luonnolliset lähteet

Resveratrol lisäravinteet tarjoavat suoraviivaisen vaihtoehdon tämän hyödyllisen aineen nauttimiseen, mutta sitä on myös useissa luonnollisissa elintarvikkeissa. Esimerkiksi:

 • Viinirypäleet ja erityisesti niiden kuoret sisältävät runsaasti 5-10 mg resveratrolia jokaista 100 grammaa kohti
 • Mustikat, mansikat ja punaherukat

Nämä ruokavaliovaihtoehdot voivat auttaa lisäämään resveratrolin saantia.

Muita lähteitä ovat pähkinät ja muut kasviperäiset ainesosat. Esimerkiksi raa'at maapähkinät sisältävät noin 0,15 mg resveratrolia 100 grammassa, kun taas keitetyt maapähkinät sisältävät enemmän, noin 0,52 mg 100 grammassa. Myös punaviinin kaltaiset juomat tunnustetaan merkittäviksi resveratrolin kantajiksi, ja niiden pitoisuudet vaihtelevat laajasti noin 0,1 mg:sta aina vaikuttavaan 14,3 mg:aan litrassa.

Resveratrolin luonnolliset lähteet

Miten sisällyttää resveratroli osaksi ruokavaliota

Tiettyjen elintarvikkeiden nauttiminen voi edistää resveratrolin sisällyttämistä ruokavalioon. Resveratrolia on luonnostaan seuraavissa elintarvikkeissa:

 • Viinirypäleet
 • Viini
 • Omenat
 • Pähkinät
 • Soija

Punaviinin sisältämä resveratroli on peräisin viinin valmistukseen käytettyjen rypäleiden kuoresta. Viinirypäleiden syöminen tai viinirypälemehun juominen voi olla tapa saada resveratrolia ilman alkoholin käyttöä.

Toinen voimakas resveratrolin lähde, itadori-tee, on peräisin japanilaisesta omenapihlajasta, ja sitä on perinteisesti käytetty Japanissa ja Kiinassa sydänsairauksien ja aivohalvauksen kaltaisten sairauksien hoitoon.

Niille, jotka haluavat sisällyttää tämän hyödyllisen yhdisteen ruokavalioonsa, punaviinin juominen maltillisesti on erinomainen lähde. Vaihtoehtoisesti resveratrolilisät, kuten kapselit, tabletit tai nestemäiset uutteet, ovat helposti saatavilla olevia resveratrolilisiä.

Ruokavalion täydentäminen hedelmillä, joissa on luonnollisia resveratrolipitoisuuksia - erityisesti marjoilla, kuten mustikoilla ja karpaloilla - on toinen arvokas strategia aineen saannin lisäämiseksi.

Miten sisällyttää resveratroli osaksi ruokavaliota

Kenen tulisi välttää resveratrolilisiä?

Tiettyjen henkilöiden tulisi noudattaa varovaisuutta tai välttää resveratrolilisiä kokonaan. Raskaana olevia ja imettäviä naisia kehotetaan välttämään resveratrolia, koska ei ole riittävästi näyttöä sen turvallisuudesta raskauden ja imetyksen aikana. Verenvuotohäiriöistä kärsivien tai verenohennuslääkitystä käyttävien tulisi myös välttää resveratrolia, koska se saattaa hidastaa veren hyytymistä, mikä lisää verenvuotoriskiä. Henkilöiden, joilla on hormoniherkkiä sairauksia, kuten rinta-, kohtu- tai munasarjasyöpä, tulisi neuvotella terveydenhuollon tarjoajansa kanssa ennen resveratrolin käyttöä, koska se voi toimia estrogeeniagonistina.

Lisäksi leikkaukseen suunniteltujen tulisi lopettaa resveratrolilisien käyttö vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta, jotta vältyttäisiin liialliselta verenvuodolta. Sydän- ja verisuonitauteja sairastavien potilaiden ja verenpaine- tai rytmihäiriölääkitystä käyttävien potilaiden tulisi käyttää resveratrolia varoen ja lääkärin valvonnassa, sillä se voi vaikuttaa verenpaineeseen ja antikoagulaatioon. Kaikkien, joilla on tiedossa oleva allergia resveratrolilähteille, kuten viinirypäleille, viinille tai marjoille, tulisi välttää näitä lisäravinteita allergisten reaktioiden välttämiseksi.

Kuinka paljon resveratrolia tulisi ottaa päivittäin?

Resveratrolin päivittäinen kulutus voi vaihdella kunkin henkilön terveydellisten tavoitteiden ja vaatimusten mukaan. On laskettu, että keskimääräinen päivittäinen saanti on noin 100 mikrogrammaa, ja viinin ja viinirypäleiden on oltava ensisijaisia lähteitä keskimääräisessä espanjalaisessa ruokavaliossa.

Kliinisistä tutkimuksista saadut tiedot osoittavat, että jopa 5 gramman päivittäistä resveratroliannosta voidaan pitää turvallisena ja hyvin siedettynä. Ihanteellisesta annoksesta terapeuttisiin tarkoituksiin ihmisillä ei ole yksimielisyyttä. On tärkeää, että kaikki, jotka harkitsevat uusien lisäravinteiden käyttöä, kysyvät etukäteen neuvoa terveydenhuollon tarjoajalta.

Resveratrolin suuri kulutusannos - suurempi tai yli 150 milligrammaa päivässä - voisi alentaa systolista verenpainetta

Resveratrolin taustalla oleva tutkimus

Tiedeyhteisön tuki resveratrolin terveyshyödyille kasvaa, ja lukuisat tutkimukset korostavat sen antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Nämä havainnot ovat herättäneet huomattavaa kiinnostusta resveratrolin vaikutusten hyödyntämiseen terapeuttisesti. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä yhdisteellä on myönteisiä vaikutuksia sydän- ja verisuoniterveyteen, mahdolliseen neuroprotektioon ja diabeteksen hallintaan.

On kuitenkin myönnettävä, että vaikka resveratrolin terveyshyödyt vaikuttavatkin lupaavilta, lisätutkimuksia, kuten kliinisiä kokeita, on tehtävä, jotta voidaan vakiinnuttaa sekä sen tehokkuus että turvallisuus, kun sitä käytetään ihmisten hoidossa. Olemassa oleva tietämys luo vankan perustan resveratrolin tarjoamien mahdollisten etujen ymmärtämiselle. Tarvitsemme lisää lopullista näyttöä, ennen kuin voimme täysin hyväksyä nämä väitteet, ja meidän on siihen asti oltava varovaisen optimistisia niiden pätevyyden suhteen.

Päätelmä

Yhteenvetona voidaan todeta, että resveratrolilla on monia mahdollisia terveyshyötyjä, ja se voi olla erinomainen komponentti, joka voidaan sisällyttää monipuoliseen ja terveelliseen elämäntapaan. Sen mahdollisia etuja ovat mm:

 • Sen rooli voimakkaana antioksidanttina
 • Mahdollisuudet tukea sydän- ja verisuoniterveyttä
 • Mahdolliset parannukset aivotoiminnassa
 • Mahdollinen apu diabeteksen hallinnassa

Resveratrolin lupausta luonnollisen hyvinvoinnin edistäjänä ei voi aliarvioida.

On tärkeää säilyttää harkittu näkökulma, kun harkitaan resveratrolilisien lisäämistä. Tätä yhdistettä esiintyy luonnostaan esimerkiksi viinirypäleissä, marjoissa, viinirypälemehussa ja erityisesti punaviinissä. Lisäravinteiden tulisi täydentää vain hyviin terveyskäytäntöihin keskittyvää kokonaisstrategiaa, ja ne tulisi aina ottaa käyttöön ammattitaitoisen lääkärin neuvojen perusteella.

Yhteenveto

Olemme perehtyneet resveratrolin terveyshyötyihin koko tämän artikkelin ajan ja korostaneet sen asemaa voimakkaana antioksidanttina, jota esiintyy esimerkiksi viinirypäleissä, marjoissa ja erityisesti punaviinissä. Keskustelussa on käsitelty sitä, miten resveratrol voi vaikuttaa myönteisesti sydämen terveyteen, parantaa aivojen toimintaa, auttaa diabeteksen hallinnassa ja tukea nivelten terveyttä. Tutkimme menetelmiä, joilla resveratrolia voidaan sisällyttää ruokavalioon luonnollisista elintarvikkeista tai ottamalla lisäravinteita, kuten Naturecanin tarjoamia lisäravinteita.

On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että vaikka resveratroli on lupaava yhdiste hyvinvoinnin parantamiseen, tutkimus on välttämätöntä, jotta sen vaikutus ihmiskehoon voidaan täysin ymmärtää. Suosittelemme aina kysymään neuvoa lääketieteen ammattilaiselta, ennen kuin aloitat minkä tahansa uuden lisäravinteen rutiinin.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko resveratrol polttaa vatsan rasvaa?

Tutkimukset osoittavat, että resveratrolilla on mahdollisuus vähentää merkittävästi kehon painoa, leikata vyötäröä ja vähentää rasvamassaa samalla kun se lisää vähärasvaista painoindeksiä. Jotta sen teho voitaisiin lopullisesti määrittää ihmisillä, tarvitaan kuitenkin todisteita.

Voiko resveratrolia ottaa joka päivä?

Resveratrolin päivittäistä saantia pidetäänkin turvallisena, ja yksilöt voivat sietää jopa 5 grammaa päivässä. Suuremmat annokset voivat kuitenkin häiritä tiettyjen lääkkeiden toimintaa.

Mikä on resveratrolin haittapuoli?

Resveratrolin käyttöön liittyy useita mahdollisia riskejä, kuten maksan toimintahäiriöitä ja verenvuotohäiriöitä. Myös sen turvallisuudesta raskaana oleville tai imettäville naisille ei ole tutkimustietoa. Se voi hidastaa veren hyytymisprosesseja, mikä voi lisätä mustelmien ja verenvuodon todennäköisyyttä, jos sitä käytetään samanaikaisesti tiettyjen veren hyytymiseen vaikuttavien lääkkeiden kanssa.

Mihin resveratrol on hyväksi?

Resveratrol tukee sydän- ja verisuoniterveyttä, niveltoimintoja, aineenvaihduntaa ja kognitiivisia prosesseja antioksidanttisten ominaisuuksiensa ja tulehdusta ehkäisevien vaikutustensa ansiosta. Se voi myös vaikuttaa verisuoniin ja veren hyytymisprosessiin lievittäen kipua ja turvotusta, alentaen verenpainetta, hilliten verensokeritasoja ja vahvistaen immuniteettia sairauksia vastaan.

Aine voi tarjota suojakilven, joka suojaa monilta muilta kroonisilta sairauksilta ja vaivoilta.

Miten voin sisällyttää resveratrolin ruokavaliooni?

Nauti resveratrolia syömällä elintarvikkeita, kuten viinirypäleitä, viiniä, omenoita, maapähkinöitä ja soijatuotteita, tai valitse resveratrolilisäravinteiden nauttiminen.

Naturecanin tarjoaman resveratrolilisän kaltaiset tuotteet ovat näiden lisäravinteiden lähde.